Zdjęcia produktu


Kuchnia i wino. o sztuce dobierania win do potraw (Czas Wina)

(2020 / 160 / Wydawnictwo Czas Wina / Wojciech Giebuta / twarda / 9788363908317)
Kuchnia, przepisy kulinarne Czas Wina
Dostepność na dzień 26.04.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

59,15 zł
Sklep Bee.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 59,15 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu Bee.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Kuchnia i wino. o sztuce dobierania win do potraw

prezentujemy przewodnik po świecie prawidłowej kuchni i korzystnych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień, udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość.

Menu z winami dopasowanymi do 25 tematycznych kolacji i jednego śniadania tworzą praktyczny zbiór pomysłów na nieprzeciętne przyjęcie, romantyczną randkę albo rodzinny obiad - oczywiście z winem. Do każdego dania autor oferuje jedno lub więcej win a swoje wybory szczegółowo uzasadnia, dzieląc się z czytelnikami ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w układaniu wyśmienitych menu.

Dlaczego słone sery lubią słodkie tokaje a taniczne cabernety steki$317 Jak używać przypraw,dostosować danie do wina$318 Czym należy popijać jajko, śledzia i czekoladę$319 sporo funkcjonalnych wskazówek i porad, inspirujące opowieści kulinarne z całego świata i najkorzystniejsze wina przystępne na polskim rynku do wyboru.

o użyteczne porady jak integrować wino z potrawami o 26 tematycznych, czterodaniowych menu o Ponad 100 dań z przypasowanymi do nich winami o praktyczne indeksy win i potraw,,Można, oczywiście, podawać białe do ryby, a czerwone zawsze w temperaturze pokojowej.

Czy nie lepiej jednak odwołać się do własnego smaku$320 Wojciech Giebuta nam ten smak wyszkoli tak, iż poradzimy sobie choćby ze śledziem w oleju i zupą. Po jego lekcjach sami będziemy potrafili dobrać najszczególniej trafne winne towarzystwo dla tego, co na talerzu.

Albo na odwrót. Książka użyteczna jak korkociąg kelnerski, otwierająca oczy jak wizyta w Burgundii i lekka jak sałata z pinot gris". - Łukasz Modelski, dziennikarz Radiowej Dwójki, autor książek o kulturze kulinarnej Wojciech Giebuta - dziennikarz z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w podróżach winiarskich po całym świecie, szanowany wykładowca wiedzy o winie.

Dyrektor jedynego w Polsce biura enoturystycznego, pilot wycieczek. Historyk sztuki z wykształcenia, smakosz i wielbiciel opery z powołania. Od wielu lat prowadzi autorskie kolacje z winem, podczas których opowiada nie tylko o tym, co na stole.

Prywatnie rewelacyjny szef we własnej kuchni.

Dane oraz specyfikacja:

  • Kategoria

    Kuchnia, przepisy kulinarne
  • Producent

    Czas Wina
  • ISBN

    9788363908317
  • Oprawa

    Twarda
  • Autor

    Wojciech giebuta
  • Wydawnictwo

    Wydawnictwo czas wina
  • Ilość stron

    160
  • Rok wydania

    2020
  • Przecena

    -
  • Opinia użytkowników

    -

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw (sklep Bee.pl)
    59,15 zł Sklep Bee.pl
    Przejdź do sklepu
  • Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw (sklep TaniaKsiazka.pl)
    59,15 zł Sklep TaniaKsiazka.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 2 promocyjnych ofert w cenie 59,15 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Kuchnia i wino. o sztuce dobierania win do potraw. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne